Stimulare Electrica Transcraniana Directa - tDCS (Sooma Therapy)


Terapia depresiei prin tDCS (Sooma Depression Therapy)

Terapia depresiei prin tDCS este o optiune de tratament sigura si eficienta. Este o terapie cu rezultate dovedite, utilizata in 30 de tari din intreaga lume pentru tratarea anuala a sute de pacienti. Terapia este intotdeauna recomandata de catre un profesionist din domeniul medical. Tratamentul consta in sesiuni zilnice a cate 30 de minute, timp de cel putin trei saptamani. Aceste sesiuni pot fi efectuate la o clinica sau in confortul propriei case, in conformitate cu decizia medicului dumneavoastra. Majoritatea pacientilor incep sa observe o ameliorare a simptomelor depresive din a treia saptamana de tratament. Terapia este nedureroasa si complet sigura.

Dumneavoastra sau cineva drag sufera de depresie?

Terapia Sooma este o optiune eficienta, de prima linie pentru tratarea depresie. Este nedureroasa si nu implica medicatie. Poate fi utilizata si ca terapie adjuvanta, impreuna cu alte tipuri de tratament, cum ar fi produsele farmaceutice, fara riscul interactiunilor medicamentoase periculoase.

Terapia este usor de gestionat si majoritatea pacientilor se simt usurati de simptomele depresive inca din a treia saptamana de tratament. De fapt, mai mult de 6 din 10 pacienti au remarcat o ameliorare cu cel putin 50% a simptomelor depresive dupa trei saptamani de tratament.

Ce este Terapia depresiei prin tDCS?

Terapia prin tDCS (Sooma Depression Therapy) este un tratament care utilizeaza stimularea neinvaziva a creierului pentru tratarea depresiei. Tehnica de stimulare utilizata se numeste stimularea electica transcraniana (tDCS). Depresia schimba activitatea in anumite zone ale creierului. Prin directionarea unui curent electric slab de la un dispozitiv mic si portabil catre aceste zone, activitatea din regiunile respective poate fi normalizata si simptomele depresiei pot fi ameliorate. O sesiune dureaza 30 de minute si se repeta zilnic timp de trei saptamani. In timpul sesiunii puteti sa va relaxati, sa cititi o carte, sa participati la diferite activitati terapeutice sau sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Stimularea transcraniana cu curent electric continuu este o metoda moderna care, prin cercetare, s-a dovedit a fi eficienta pentru tratarea depresiei. Studiile privind siguranta tDCS ca metoda de tratament au aratat, de asemenea, ca utilizarea este complet sigura, chiar si pentru pacientii varstnici sau adolescenti.

Cum puteti avea acces la terapia depresiei prin tDCS Sooma?

Terapia Depresiei prin tDCS Sooma este intotdeauna prescrisa de un medic. S-ar putea sa primiti reteta de la medicul dumneavoastra psihiatru, medicul de familie sau de la specialistul in medicina muncii.

Daca medicul dumneavoastra nu este familiarizat cu terapia depresiei prin tDCS Sooma, exista doua optiuni:

  1. Puteti sa realizati consultul initial psihiatric in cadrul clinicii noastre la una din locatiile noastre din Bucuresti, Brasov sau online in regim de telemedicina.
  2. Puteti cere medicului curant sa ne contacteze pentru a discuta daca aceasta optiune de tratament este adecvata pentru dumneavoastra. 

Terapia in sine se poate face la una dintre clinicile noastre din Bucuresti, Brasov sau in confortul propriei case. Cand este efectuata acasa, dumneavoastra pregatiti si aplicati sesiunea de tratament. Un membru al echipei noastra vă va supraveghea de la distanta progresul prin apeluri telefonice saptamanale.

Intrebari frecvente

Cui i se potriveste terapia?

Terapia este potrivita pentru tulburarea depresiva majora si episodul depresiv din tulburarea bipolara. Medicul va decide intotdeauna daca aceasta optiune de tratament este potrivita pentru dumneavoastra. Exista diferiti factori care influenteaza decizia, ceea ce face ca raspunsul complet la aceasta intrebare sa fie imposibil de dat aici.


Care sunt efectele secundare?

Poate cel mai semnificativ avantaj al terapiei tDCS Sooma pentru depresie este ca efectele secundare sunt pe termen scurt si relativ inofensive. Acest lucru face ca terapia sa fie o optiune viabila pentru acei pacienti care se confrunta cu efecte secundare importante date de medicamente.
Puteti constata prurit sub electrozi, inrosirea pielii sau dureri de cap dupa sesiunea de tratament.


Cat de eficace este metoda terapeutica?
La fel ca si in cazul antidepresivelor sau al altor metode terapeutice tDCS poate sau nu sa aiba efect terapeutic. Raspunsul la terapie este individual si variaza in functie de pacient.


SERVICII DISPONIBILE IN LOCATIA

CLINICA DR CONSTANTIN | BRASOV 
Str. De Mijloc nr 61, 500063 Romania 
Tel: 0728 294 929
In regim privat
Tarife Servicii
CABINET DR CONSTANTIN | BUCURESTI
Bulevardul Bucurestii Noi 50A, etaj 1, 012363 (in incinta Centrul Medical Oftaplus)
Tel: 0728 294 929
In regim privat și decontate de CNAS
Tarife Servicii


Solicita o programare