Test farmacogenetica boli psihice - Genecept Assay

Clinica de psihiatrie Dr. Constantin este diferita printr-o abordarea proprie a pacientilor psihiatrici, analizand fiecare pacient pe plan biologic, psihologic, social si spiritual astfel incat incercam sa realizam un diagnostic specific si un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient.

Domeniul psihiatriei la nivel international avanseaza spre o abordare a pacientilor ce tine cont de stiinta bazata pe biologie. Pe masura ce aflam noi informatii despre biologia afectiunilor psihice si tratamentele lor asociate, farmacogenetica devine o unealta aditionala importanta in practica clinica psihiatrica.

De ce este recomandata testarea Genecept Assay?

Intelegem faptul ca fiecare organism este diferit iar raspunsul la un anumit medicament este influentat de anumite variante genice proprii. Din experienta jumatate din pacientii cu boli psihice nu raspund bine la primul medicament psihotropic care le este administrat.

Testele Genecept analizeaza genele cheie care afecteaza modul in care reactioneaza organismul la medicamente. Acest lucru ne poate ajuta sa intelegem daca un medicament este eficient pentru dumneavoastra inainte de a fi administrat. Cu aceste informatii si istoricul medical, putem identifica mai repede tratamentele potivite pentru imbunatatirea starii dumneavoastra de sanatate mintala. Acesta ne ajuta sa decidem ce medicamente si doze pot functiona cel mai bine pentru simptomele dumneavoastra.

" - 87% dintre pacienti au prezentat ameliorari prin tratamentul ghidat de acest test.
- O imbunatatire la 91% dintre pacientii la care nu au functionat cel putin doua medicatii in tratamentul acestora"
Genetic Center Romania
Gene implicate in farmacodinamica

Indica efectul pe care un medicament il are asupra organismului. Ajuta la informarea cu privire la selectarea medicamentelor care sunt sigure (care nu dau efecte secundare sau care dau efecte secundare foarte scazute) si care sunt eficiente in ameliorarea simptomelor.

Gene implicate in farmacocinetica

Indica efectul pe care corpul il are asupra medicamentului, ele determinand: absorbtia, distributia, metabolizarea si durata de eliminare a medicamentului din organism. Aceste gene informeaza despre doza optima.

Folosim acest test pentru a ghida planurile de tratament pentru pacientii care sufera de:

 • depresie
 • anxietate
 • tulburare obsesiv-compulsiva
 • tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie
 • tulburare bipolara
 • stres post-traumatic
 • durere cronica
 • abuz de substante
Ce informatii ofera rezultatele acestui test?

Dupa testare, echipa de specialisti Genomind impreuna cu medicul dumneavoastra vor examina rezultatele, iar acesta va elabora un plan de tratament personalizat specific pentru variatiile dumneavoastra genice.

Beneficiile testului:
 1. Selectarea corecta a medicatiei si dozei potrivite pacientului in functie de anumite variante genice detinute de acesta.
 2. Evitarea sau minimizarea efectelor adverse.
 3. Reduce considerabil timpul si cheltuielile pentru identificarea tratamentului potrivit.

Testul este rapid, nedureros si neinvaziv.

SERVICII DISPONIBILE IN LOCATIA 

CLINICA DR CONSTANTIN | BRASOV 
Str. De Mijloc nr 61, 500063 Romania 
Tel: 0728 294 929

Tarife Servicii

Solicita o programare